Kanapé, ha egy szobánk van..-

Kézenfekvő megoldás az ülőgarnitúra

 

 

Manapság rengeteg fiatal költözik külön szüleitől, lehetőségei azonban korlátozottak. Általában olyan albérletet választanak, ahol alacsony a havi rezsiköltség, elfogadható a bérleti díj. Ezek a lakások ebből adódóan, általában egy szobásak. Így nincsen lehetőségünk arra, hogy külön hálónk legyen. Nézzük meg, hogyan rendezzük be szobánkat, ha a kis tér ellenére otthonossá és praktikussá szeretnénk tenni.

Hasznos lehet – érvek és tanácsok

Egy ülőgarnitúra kézenfekvő megoldás lehet ebben a helyzetben. Praktikussága mellett, nem elhanyagolható szempont esztétikus kinézete, több ember számára helyet biztosító kialakítása is. Egy jól megválasztott szín, igényeinknek megfelelő méretben és kinézetben igazi dísze lehet szobánknak. Ha társaság jön hozzánk, de akár csak egy barátunk, igazi nappali szoba várja, kényelmesen helyet tud foglalni egy rendezett környezetben. Ha eljön az este, csak kinyitjuk és máris hálószobát varázsoltunk a nappaliból.

Fontos lehet azonban a kiválasztásnál az ülőgarnitúra részét képező kanapé megfelelő kialakítása. Gondolok itt az összeillesztéseknél esetleg látható résekre. Ez nagyon kényelmetlen lehet és megkeserítheti éjszakánkat. A kanapé, melyet napi szinten használunk alvásra, minden szempontból meg kell, hogy feleljen a kényelmi szempontoknak. Lényeges tehát, hogy kinyitáskor ne legyenek lyukak az elemek között. A mai kanapék azonban szerencsére már úgy lettek tervezve, hogy erre az eshetőségre is felkészültek, és gondoskodtak a kényelemről is.

Másik nagy előnye ezeknek az ülőgarnitúráknak, hogy több elemből állnak, léteznek két egyforma fotellal, vagy egy kisebb és egy nagyobb - két személy számára is alkalmas - darabbal.

Nem lesz gondunk az ágynemű elhelyezésére sem, nem kell külön bútort vásárolnunk ágyazáshoz, hiszen ezek a kinyitható kanapék szinte kivétel nélkül ágyneműtartóként is funkcionálnak.

Elég tehát egy megfelelő bútorcsalád és máris két szobát varázsolhatunk az egyből.