Tikkasztó hőség

Vedd fel a harcot a forrósággal otthonodban!

Hát, nem is kell mondani, hogy mindenki borzasztó nehezen viseli ezt a forróságot, ami már hetek óta tart, szinte megállás nélkül. Ilyenkor mondjuk – Kovács Kati dalát énekelve -, hogy „Add már Uram az esőt!”….de csak nem akarja.  Hát, igen, aki nyaralni van éppen, annak persze semmi gondja, légkondicionált szállodákban, apartmanokban, a tengerparti láblógatások közepette pont, hogy nem az esőt kérik, hanem a napsütést, a meleget, a jó időt. Persze, de mi van azokkal – beleértve engem is -, aki még nem volt nyaralni, munkával és otthoni szabadidővel tölti napjait?

Néhány tanácsot elmondok itt, hátha tudok segíteni „sorstársaimnak”, akik szintén panellakók és sokszor már úgy érzik, nem bírják tovább. Így lehet lehűteni a lakást, nekem bevált:

  • Hajnalban (megéri, hidd el!) kelj fel és egymással szemközti nyílászárókat nyisd ki, úgymond teremts huzatot! Ilyenkor még elviselhető a hőmérséklet, mondjuk 5-6 óra körül, egy óra múlva viszont már elkezd hirtelen melegedni. A szellőztetés után, csukj be minden ajtót, ablakot, így tovább bent tartható a hűvösebb levegő!
  • Húzd le az összes redőnyt, vagy sötétíts be a nálad meglévő szalagfüggönnyel, reluxával, kinek mi áll rendelkezésére.
  • Moss fel hideg vízzel naponta többször, remekül hűsíti a levegőt!
  • A ventilátor bekapcsolása – bár ez már költséggel is jár – megkeveri a légkört
  • Ha van fürdőkádad, engedd tele hideg vízzel és hagyd nyitva a fürdőszoba ajtaját. A hideg víz is nagyon jó segítség, kipróbáltam, működik. Egy – két fokot biztosan számít!

Végül egy plusz jó tanács, ha van légkondid, kapcsold be…..és ne foglalkozz a tanácsaimmal! J